gaszka.jpg
Szeptember 18

Névnapok:

 

Diána, Főbe, József, Metód, Richárd, Rikarda, Timur, Zara

Webern.jpg

Bár Anton Webern neve hallatán a zenehallgató tudja, milyen zenét is írt, valószínűleg csak keveseknek ad mindennapi hallgatnivalót a szerző. A kortárs zene ma is mostohagyerek, koncerteken szinte csak az arra szakosodott együttesek játsszák 

A nap gondolata

"Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét." /Jimi Hendrix/

Keresse facebook oldalunkat 
  • Facebook
Papiruszportál Extra oldalunk a facebookon
  • Facebook

Webern zenekari művei

Hollywood.jpg

Bokor Pál 2007 végén jelentette meg A siker neve Oscar címmel az előző részt. A trilógia második darabjában a filmipar központjáról ír, a stúdiókat, nagyobb alakjait villantja fel. Csemegézik a legfontosabb eseményekből, a legnagyobb sztárok sztorijaiból, érinti a legjobb, legnagyobb visszhangot kiváltó filmeket stb. 

A siker helye Hollywood
Magyarok találták fel az amerikai filmet?
veszprem.jpg

Veszprémbe vagy Veszprémben lakom?

A -ban/-ben határozórag használatáról a Nyelvművelő kéziszótár a következőket írja:1. Elsősorban zárt helyen, valamely tárgy belsejében, anyagban levés, állapot, történés, helyhatározói ragja, például: a teremben vártunk rád, a vízben megcsillant valami. Gyakran jelöl azonban valamely földrajzi egységen, sőt testrész stb. felületén létet vagy történést: Európában, közelebbről Párizsban történt; Debrecenben élünk; a kalap a fejemben volt.

A nagy gőtekeresés
Finy Petra: Gréta garbója
garbo.jpg

Többszöri felfejtésén vagyok túl, és az olvasások számával nálam arányosan növekszik a tetszési index is, bár már az első rácsodálkozáskor a tavalyi év egyik legjobb gyerekkötetének tartottam. Egy olyan válságos esztendőben, amikor sokan farkast kiáltottak, de közben a magyar gyerekkönyvpiac szépen fejlődött mind mennyiségi, mind minőségi mutatóiban is, elég Boldizsár Ildikó, Kiss Ottó vagy Lackfi János köteteire gondolni.